Dünyada son yıllarda tercih edilen estetik operasyonlar arasında popüler olan işlemlerden birisi de saç ekimi olmuştur. Sizlere bu yazımızda Saç Ekimi Nedir? ve Saç Ekimi Kimlere Yapılır ? sorularını cevaplayacağız. Öncesinde tarihçesine bakalım.
19. yüzyılda kafa derisinin operasyonla yüzülerek başka yere cerrahi aşılma yöntemi kullanılmaktaydı. Modern nakil 1930’larda Japonya da kaş ve kirpik naklinde kullanılmıştır. Yalnız bu yöntemi saç naklinde denememişlerdir. II. Dünya Savaş’ından sonra izole olmuş Japonya’nın bu çalışmalarından yıllar boyunca dünyanın haberi olmamıştır. Modern çağın ilk saç nakli haberi, 1950’lerde New York da dermatolog Orentreich’in erkek denekler üzerinde saç nakli yapmaya başlaması ile duyuldu. Öncesinde saçın nakil yapılması durumunda orijinal gibi gelişmeyeceği fikri yaygındı. Oysa Orenteich saçın geliştiğini ve kalıcı olduğunu denekler üzerinde göstermiştir. 20 yıl boyunca cerrahlar saç aşılama konusunda çalıştı ancak bunların çok başarılı olduğu söylenemezdi. 1980’lerde Brezilya’lı Uebel saç naklini küçük çaplı da olsa kullanmaya başladı ve yöntem duyulmaya başladı. Esas popüler olması ise ABD’den Rassman’ın mikro cerrahi yöntemiyle bir seferden binlerce saç kökü nakli yapması ile başlamıştır. 1980’lerin sonunda Limmer, üç boyutlu mikroskop ile kafa derisini incelemiştir. İlk olarak 1988 yılında Japonya ‘da Masumi İnaba tarafından tanıtılan 1mm’lik punçlarla yavaş yavaş tıp dünyasında kendine yer bulmaya başlayan FUE Yöntemi, 2002 yılında William R. Rassman ve Robert M. Bernstein sayesinde tıbbi literatüründeki yerini almıştır.2007 yılında ise Dr. Miquen G. Canales ve Dr. David Berman tarafından robotik FUE saç ekim yöntem geliştirilmeye başlamıştır. Robotik saç ekiminin temelini FUE saç ekim yöntemi oluşturur.
Saç ekimi, dökülmüş veya seyrelmiş saçların yeniden yerine konulması amacıyla yapılan estetik bir operasyondur. Aslında yapılan işlem Plastik Cerrahinin temeli olan otolog (kişinin kendinden alınan) doku nakli işlemidir. Plastik cerrahinin temel amaçları arasında kişilerin görünümleri ile ilgili sorunları iyileştirerek daha özgüvenli bireyler olmalarına yardımcı olmaktır. Saç ekimi de bu amaca hizmet eden en temel ameliyatlardan biridir.
Sakal, kaş ve bıyık eksikliklerinde, bu alanların onarımı için materyal olarak yine saç bölgesinden alınan kıl kökleri kullanılmaktadır. Bu nedenle saç ekimi tanısı kapsamında sakal ekimi, kaş ekimi ve bıyık ekimi de girmektedir. Ülkemiz de saç ekimi yaygın olarak yapılmaktadır.
Saç nakli, dökülmeye dirençli olan göğüs, bacak, kol, genital bölge özellikle de enseye yakın başın arka tarafından alınan saç köklerinin, saçın dökülen alana taşınmasıdır. Saç naklinde daha fazla tercih edilen başın arka kısmında bulunan (ense) saç kökleridir. Erkeklerde ensedeki saç kökleri DHT (dihidro testosteron) hormonuna karşı duyarsız olduklarından daha az dökülürler. Vücudun diğer bölgelerinden alınan saç kökleri ise dökülmeme özelliğine sahip değillerdir ve saç ekimi sonrası tekrar dökülebilirler.
Saç ekimi, dökülme, seyrelme sonucu oluşan saçın olmadığı bölgelere yapılabilir. Kadınların ve erkeklerin tercih ettiği başlıca yöntemlerden birisidir. Saç dökülmesinin başlıca sebepleri; stres, geçirilen bir kaza, genetik faktörler, yaşın ilerlemesi, vitamin, demir ve mineral eksiklikleri, yanlış şampuan kullanımı, saç kaybına neden olacak herhangi bir hastalık, kullanılan ilaçlar, hamilelik, menopoz gibi çeşitli faktörlere bağlı saç dökülmeleri olabilmektedir. Saç ekimine engel olabilecek herhangi bir hastalık olmadığı sürece her yaş grubundan kadın ve erkeğe uygun görülmesi doğrultusunda saç ekimi yapılabilmektedir.
Saç ekimi hakkında detaylı bilgilere diğer yazılarımızdan bulaşabilirsiniz. Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız detaylı bilgilendirme ve randevu için iletişim numaralarımız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Referanslar;
Merhabalar, saç ekimi yaptırmak istiyorum. Randevu verir misiniz?
Merhabalar, saç ekimi hakkında bilgi ve randevu için +905320563693 numarası ile whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Sağlıklı günler
Saç ekimi sonrasında ne kadar süre alkol kullanmamak lazım?
Merhaba Sercan Bey,
Saç ekimi öncesinde 10 gün ve sonrasında 10 gün boyunca alkol kullanımı olmamalıdır.
Sorunuz için teşekkürler,
Sağlıklı Günler
Saç ekimi sonrası ekilen saçlar dökülür mü?
Merhaba Musa Bey,
Evet, ekim sonrası saçlar şok dökülmeye uğrar ve neredeyse hepsi dökülür. 6 ay sonra çıkmaya başlar. Gözün görebildiği saçlar 1 yılı bulmaktadır.
Detaylı muayene önem arz etmektedir. +905320563693 iletişim numaramızdan bizlere direkt ulaşabilirsiniz.
Sorunuz için teşekkürler
Sağlıklı Günler
Kaş için de ekim yapıyor musunuz?
Merhaba Gönül Hanım,
Kaş için de ekim yapılmaktadır.
Detaylı muayene randevunuz için iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Sorunuz için teşekkürler,
Sağlıklı Günler.
Saç ekiminden sonra ilaç kullanacak mıyım?
Merhaba İbrahim Bey,
Ekim sonrası saçların hızlı çıkması için ilaçlar ve vitamin desteği verilmektedir.
Detaylı muayene randevunuz için iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Sorunuz için teşekkürler,
Sağlıklı Günler.
Saç ve kaş ektirmek istiyorum. kadınım. saçlarım bir de kıvırcık. 10 senedir ön kısımlar seyrek. Yardımcı olur musunuz?
Merhaba Şennur Hanım,
Saçlarınızda dökülme var ise öncelikle dökülme sebebi araştırılmalı ve tedavi edilmelidir. Sonrasında saç ekimi planlanabilir.
Detaylı muayene önem arz etmektedir.
İletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Sorunuz için teşekkürler,
Sağlıklı Günler.
Saç ekimi neden tutmaz?
Merhaba Kadir Bey,
Ekilen saçların tutulmaması için birçok etken olabilir. İşlemi yaptırdığınız yer, işlemden sonra iyi bakım sağlanmaması, saç ekimi için uygun bir aday olmayışınız vb. gibi durumlar bunlardan bazılarıdır.
Detaylı muayene önem arz etmektedir.
İletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Sorunuz için teşekkürler,
Sağlıklı Günler.
Saç ekimi fiyatları ne kadar?
Merhaba Ferhat Bey,
Fiyat bilgisi ve randevunuz için +905320563693 numaralı telefondan ekibimize ulaşabilirsiniz.
Sorunuz için teşekkürler,
Sağlıklı günler.