Yağ Enjeksiyonu
Yağ Enjeksiyonu
Yağ enjeksiyonu ya da diğer bir adıyla yağ transferi, genel olarak karın bölgesinden alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir bölgeye transfer edilme işlemine denir. Transferi gerçekleşen yağ hücreleri transfer edilen bölgede yaşamaya devam eder ve orada bir dolgu maddesi işlevi görür. Yağ enjeksiyonuna bu nedenle yağ dolgusu da denmektedir. Amaç ciltte meydana gelen deformasyonları onarmaktır.
Yağ Enjeksiyonu Uygulama Bölgeleri
Yağ enjeksiyonunun en çok uygulandığı bölge yüz bölgesidir. Yüz bölgesi dışında vücudun deformasyona uğrayan herhangi bir bölümünde uygulama yapılabilir. Yüz bölgesi dışında yağ enjeksiyonunun en çok uygulandığı bölgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Yüze Yağ Enjeksiyonu
Yüzümüz diğer bölgelere nazaran yaşlanma belirtilerini daha fazla göstermektedir. Bu noktada yağ enjeksiyonu işlemi yüz bölgesinde daha fazla olmaktadır. Yüz bölgesinde en çok yağ enjeksiyonu yapılan bölgeler; elmacık kemikleri, göz çevresi, burun sırtı ve dudak çizgileri, alın ve şakak bölgesi ve alt çeneyi daha da dolgunlaştırmak amacıyla çene bölgesine uygulanır.
- Kalçaya Yağ Enjeksiyonu
Kalçaya yağ enjeksiyonunda vücuttan alınan yağların kalçaya enjekte edilmesi ile beraber daha dolgun bir görünüm elde edilmesi sağlanır.
- Popoya Yağ Enjeksiyonu
Popoya yağ enjeksiyonu ameliyatı tıpkı liposuction gibi vücuttan alınan yağların popoya uygulanmasıdır. Böylelikle popunuz daha şekilli görünecektir.
- Bacaklara Yağ Enjeksiyonu
Bacak bölgesine yapılan yağ enjeksiyonu genellikle bacağında implant istemeyen kişiler tarafından tercih edilir. Basen, bel ya da karın bölgesindeki yağlar bacak ön ya da arka kısmına transfer edilir.
- Memeye Yağ Enjeksiyonu
Meme yağ enjeksiyonu genel itibariyle estetik gibi değil de daha doğal bir görünüm elde etmek isteyenler tarafından tercih edilir. Meme yağ transferinde kişinin kendi vücudundan alınan yağ ile meme bölgesinde dolgunluk sağlanır.
Yağ enjeksiyonu ya da yağ transferi bu bölgelerde sadece hacim kazandırmak amacıyla değil eğer vücudunuzun herhangi bir bölgesinde yumuşak doku kaybına bağlı oluşan çökük blunuyorsa, bu çöküklerin giderilmesi amacıyla da gerçekleştirilmektedir.
Neden Yağ Enjeksiyonu Yaptırmalıyım?
- Vücudunuzda veya yüzünüzde meydana gelen çökme ya da kırışıklıkları tedavi etmek istiyorsanız.
- Vücut kontürünüzü yenilemek, yara izlerinizi kapatmak, vücudunuzda meydana gelen çökmeleri telafi etmek, yüzünüzü ve ellerinizi gençleştirmek istiyorsanız,
- Ameliyat sonrasında vücudunuzda oluşan izler, meydana gelen düzensizliklerin giderilmesine yardımcıdır.
- Geçici dolguların yarattığı geçici sonuçlar aksine yağ enjeksiyonu kalıcı sonuçlar verir.
- İçeriğinde bulunan kök hücre öncülleri ile kan dolaşımı artar, doku ve deri kalitesine olumlu etki yapar.
Yağ enjeksiyonu ameliyat koşullarında, steril bir ortamda ve en önemlisi de bir plastik rekonstrüktif ve estetik cerrah tarafından yapılması gerekmektedir.
Yağ Enjeksiyonu mu Yoksu Dolgu Uyguları mı? Yağ Enjeksiyonun Avantajları Nelerdir?
- Dolgu uygulamaları alerji riski taşırken, yağ enjeksiyonunda böyle bir risk bulunmamaktadır.
- Yağ enjeksiyonu hazır dolgulara oranla daha fazla hacim sağlar.
- Yağ enjeksiyonu uygulanan bölgeye daha fazla dolgunluk ve hacim kazandırır.
- Kendi yağınızdan uygulanan yağ enjeksiyonu kök hücre öncülleri nedeniyle kan dolaşımınızı artırır, doku ve derinizde olumlu etkilerin oluşmasına olanak tanır..
- Dolgu uygulamalarına göre daha etkili ve kalıcıdır.
Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır?
Yağ enjeksiyonu genelde karın ve bel gibi uygun olan bölgelerden özel vakumlu kanüller yardımıyla alınır. Alınan yağ dokusu özel bir işlemden geçirilir. Sonrasında hastanın talepleri doğrultusunda alın, dudak ve burun kenarı gibi işlem gerçekleştirmek istediği bölgelere enjekte edilir. Kesik ve dikiş olmadan uygulanan yağ enjeksiyonu işlemi için lokal anestezi yeterlidir.
Yağ Enjeksiyonu Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- 3 hafta önceden sigara ve kan sulandırıcı ilaçlar bırakılmalıdır.
- Yine yağ enjeksiyonu ameliyatı öncesi yeşil çay keten tohumu, kiraz sapı, domates çekirdeği gibi bitkisel ürünler tüketilmemelidir.
- Yağ enjeksiyonu ameliyat öncesi eğer zayıflama ürünleri kullanıyorsanız ameliyat öncesi bırakılmalıdır.
Yağ Enjeksiyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- Yağ enjeksiyonu sonrası ödem meydana gelebilir. Bu ödemi azaltmak için ise soğuk uygulaması gerçekleştirebilirsiniz.
- İşlem sonrası oluşan ödem uygulanan yağ dokusu miktarına ve uygulanan bölgeye göre 1-2 haftayı sürecek şekilde değişebilir.
- Yağ enjeksiyonunun kalıcılık oranı uygulanan alana, uygulama şekline ve miktarına göre değişiklik gösterir. Bu nedenle, gözle görünür sonuçlara 1 ay kadar bir süreyle ulaşılır.